Na ok 16 sztuk:

-1,5 szkl. mąki
-0.5 szkl. cukru
-2 łyżki kakao
-szczypta soli
-łyżeczka proszku do pieczenia
-łyżeczka sody oczyszczonej
Składniki mokre:
-4 banany

-0,5 szkl. oleju -1 jajko
Dodatkowo:
czekolada biała
czekolada gorzka
Banany obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy. Mieszamy z resztą mokrych składników.
W drugiej misce mieszamy wszystkie składniki suche. Mokre składniki wrzucamy do suchych, dodajemy do nich nasze pokrojone dość drobno czekolady. Mieszamy wszystko łyżką i gotowe. W specjalnej blaszce umieszczamy papilotki i napełniamy je naszą masą do 3/4 wysokości. Wstawiamy do piecyka nagrzanego do 180 stopni na 20 - 25 min. Zapach w kuchni i na klatce schodowej powalający ;)
Ps. Moje muffinki wyszły troszkę koślawe piekłam je w podwójnych papilotkach bez specjalnej blaszki, której jeszcze się nie dorobiłam bo moja przygoda z nimi dopiero się zaczyna, ale w najbliższym czasie muszę się w nią zaopatrzyć, gdyż muffinki to dobry i szybki sposób na wyczarowanie czegoś do kawy gdy zbliżają się goście.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DROGIE KOBIETKI :*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz