sobota, 12 stycznia 2013

Sznycle chili z czosnkiem

Na 4 porcje

4 sznycle z kurczaka
sól, pieprz
4 ząbki czosnku
1 strąk czerwonej papryczki chili
2 łyżki masła
150 ml białego wina
100 ml śmietany
olej chili


  Sznycle rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać, drobno posiekać. Papryczkę oczyścić, usunąć gniazdo nasienne. Miąższ również drobniutko posiekać.
  Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim czosnek i posiekane chili. Dodać sznycle i usmażyć.
  Mięso podlać białym winem i śmietaną. Całość dusić 6-7 minut na małym ogniu, aż sos trochę zgęstnieje. Sznycle polać sosem, ewentualnie przyprawić olejem chili. Podawać z frytkami i sałatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz