Na 4 porcje
4 sznycle z kurczaka
sól, pieprz
4 ząbki czosnku
1 strąk czerwonej papryczki chili
2 łyżki masła
150 ml białego wina
100 ml śmietany
olej chili
Sznycle rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać, drobno posiekać. Papryczkę oczyścić, usunąć gniazdo nasienne. Miąższ również drobniutko posiekać.
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim czosnek i posiekane chili. Dodać sznycle i usmażyć.
Mięso podlać białym winem i śmietaną. Całość dusić 6-7 minut na małym ogniu, aż sos trochę zgęstnieje. Sznycle polać sosem, ewentualnie przyprawić olejem chili. Podawać z frytkami i sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz