wtorek, 28 maja 2013

Sałatka warstwowa

   Szybka, prosta sałatka, którą jeśli tylko mamy składniki możemy szybko przygotować w razie niespodziewanych gości.

kukurydza konserwowa
szynka konserwowa (pokrojona w kostkę)
por w półplasterkach ( bez ciemno- zielonej części)
jajka ugotowane na twardo (gruba kostka)
majonez
żółty  ser
sól i pieprz



    Nie piszę tu o proporcjach bo możecie przygotować tą sałatkę w różnych naczyniach, różnych ilościach. Ja na przykład ostatnio podałam ją w kieliszkach do wina;). Po prostu układajcie warstwami w takiej kolejności jak napisałam zaczynając od kukurydzy. Gdy będziecie przy jajkach posólcie je i popieprzcie. Na to warstwa majonezu i na koniec posypcie startym, żółtym serem.





2 komentarze:

  1. Lubię takie rzeczy...jak kolory się przeplatają i zachęcają do skosztowania:)

    OdpowiedzUsuń
  2. sałatka również smakuje "wymieszana" ale wtedy ser żółty w kostkę pokroić :)

    OdpowiedzUsuń