czwartek, 8 sierpnia 2013

Filet z dorsza w panierce z mąki pełnoziarnistej

filety z dorsza lub jakiej innej Waszej ulubionej ryby
sól
pieprz cytrynowy
sok z cytryny
mąka pełnoziarnista
olej




   Filety naszej ryby posypać solą i pieprzem cytrynowym, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na jakiś czas, aby się "przegryzło". W tym czasie można zrobić sobie sałatkę lub ostrugać ziemniaki na przykład.
   Teraz tylko obtaczamy naszą rybę w mące pełnoziarnistej i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.  Ja podałam ją z puree ziemniaczanym i miksem sałat.


  Tu znajdziecie wskazówki jak smażyć rybę, aby dobrze wyglądała i była dobrze usmażona.

http://kucharz.wieszjak.pl/smazenie/273201,Ryba-na-patelni.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz