sobota, 12 stycznia 2013

Sałatka z kurczakiem i czerwoną cebulą

300g wędzonej piersi z kurczaka bez skóry ( można kupić w Polsce w Anglii nie widziałam)
2 czerwone cebule pokrojone w piórka
150g pomidorków koktajlowych pokrojonych na połówki
50g pestek dyni (uprażonych)
75g salaty lub mix ulubionych


Dressing z awokado

1 awokado obrane i pokrojone w kostkę
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka musztardy dijon



  Pokrój kurczaka na kawałki cebulę opłucz w wodzie.
Zrób dressing: zblenduj razem awokado, sok z cytryny, musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż na talerzu kurczaka, cebulę, pomidory, pestki dyni oraz liście sałaty. Polej dressingiem i podawaj.
 Przepis pochodzi z angielskiej książki z przepisami na dania o obniżonej zawartości tłuszczu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz