300g wędzonej piersi z kurczaka bez skóry ( można kupić w Polsce w Anglii nie widziałam)
2 czerwone cebule pokrojone w piórka
150g pomidorków koktajlowych pokrojonych na połówki
50g pestek dyni (uprażonych)
75g salaty lub mix ulubionych
Dressing z awokado
1 awokado obrane i pokrojone w kostkę
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka musztardy dijon
Pokrój kurczaka na kawałki cebulę opłucz w wodzie.
Zrób dressing: zblenduj razem awokado, sok z cytryny, musztardę. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż na talerzu kurczaka, cebulę, pomidory, pestki dyni oraz liście sałaty. Polej dressingiem i podawaj.
Przepis pochodzi z angielskiej książki z przepisami na dania o obniżonej zawartości tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz