wtorek, 15 stycznia 2013
Tortilla z kurczakiem na ostro
piersi z kurczaka
placki tortilli
kapusta pekińska
dymka
sos sweet chili
Składniki na marynate wszystkie podane pod spodem
Ta tortilla ma indyjskie korzenie...( proporcje według uznania)
Żeby przygotować marynatę bierzemy moździerz. Wrzucamy przełamane ziarna kardamonu, suszony imbir, kolędre, cynamon, tartą gałkę muszkatołową, czosnek, świeżą kolędre, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Rozcieramy na pastę.
Wylewamy na kurczaka i zostawiamy na 2 godziny.
Smażymy na patelni grillowej na ciemny kolor. Gdy jest gotowy zdejmujemy go i na tej samej patelni podgrzewamy placki tortilli. Piersi z kurczaka kroimy w paski. Składamy w całość dodajemy kapustę pekińską, pokrojoną dymkę i ulubiony ostry sos, najczęściej używany sweet chili można go kupić w większych marketach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz