wtorek, 15 stycznia 2013

Tortilla z kurczakiem na ostro


piersi z kurczaka
placki tortilli
kapusta pekińska
dymka
sos sweet chili
Składniki na marynate wszystkie podane pod spodem

Ta tortilla ma indyjskie korzenie...( proporcje według uznania)
  Żeby przygotować marynatę bierzemy  moździerz. Wrzucamy przełamane ziarna kardamonu, suszony imbir, kolędre, cynamon, tartą gałkę muszkatołową, czosnek, świeżą kolędre, sok z cytryny, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Rozcieramy na pastę.
   Wylewamy na kurczaka i zostawiamy na 2 godziny.
   Smażymy na patelni grillowej na ciemny kolor. Gdy jest gotowy zdejmujemy go i na tej samej patelni podgrzewamy placki tortilli. Piersi z kurczaka kroimy w paski. Składamy w całość dodajemy kapustę pekińską, pokrojoną dymkę i ulubiony ostry sos, najczęściej używany sweet chili można go kupić w większych marketach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz